onsdag 9 mars 2011

MyspoloÄntligen något nytt att blogga om! 
När Garnstudio introducerade det nya garnet Andes så förstod jag direkt att det skulle bli en favorit för mig. Det finns i så fina nyanser och jag köpte direkt av min favoritfärg nougatbrun.
Efter en tids val av mönster så resulterade det i denna supersköna långa polotröja .
Vill inte ha på mig något annat just nu!

Sedan fick jag en kommentar av Virk-Pia på mitt förra inlägg som fick mig att fundera lite .
När jag började med denna blogg oktober 2009 så var jag verkligen nybörjare.
Jag hade virkat en del men stickning efter mönster hade jag knappt gjort alls. Syftet med bloggen var just att inspireras till nya projekt och utmaningar samt att få påbörjade saker avslutade vilket är det allra bästa med att blogga. Det är ju så roligt att få fota ett avslutat projekt och publicera på bloggen!
För mig är det ett perfekt sätt att strukturera sin hobby och samla sina alster på ett bra sätt!
Här är en liten sammanfattning över saker som jag har lärt mig sen bloggstart!


Jag har insett att det inte är så farligt att sticka koftor och tröjor utan tvärtom fantastiskt kul och det tar inte så lång tid som jag först trodde! Sen måste jag erkänna att jag drar mig för stickor smalare än 4 mm.

Sjalar, sjalar och åter sjalar! Superkul och spetsmönster är inte så svårt som det ser ut!
Dessutom så går det bra med engelska mönster. För 1½ år sedan var även svenska stickmönster lite av grekiska för mig. Men mamma tipsade mig om att det bara är att börja med ett mönster. Ofta fattar man mer när man väl har börjat. Annars är det bara att googla så kan man ge sig på att man får upp nåt youtube-klipp eller annat tips. Man kan också fråga någon vänlig själ som tex min moster !


Jag har stickat en kofta på fri hand efter en förlaga! Detta öppnar ju förstås upp alla möjligheter att göra koftor exakt efter sina egna ideér. ( Har dock inte kommit dit riktigt än , men snart så...)

 Sen har jag lärt mig vilka stickor jag gillar att använda och helt utan konkurrens så är det Addi-rundstickor som gäller till allt. Har verkligen försökt med Knit-pro eftersom det är så praktiskt men jag byter alltid tillbaka till Addi.

Sist men absolut inte minst så är jag så glad för att ni tittar in här då och då och även när det är långt mellan inläggen! Tack!

12 kommentarer:

 1. hej och kul hur långt du har kommit sen start, vacker polotröja!

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du har åstadkommit!
  Håller med om addi-stickorna, dom är bäst!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Åå Andes är sååå mjukt. Snygg och gosig tröja, flätor är ju så fint.

  SvaraRadera
 4. Åh, åh, åhhhh, så fin!!! Kanonfin verkligen! Och jag håller med om Andes, jag har kommit halvvägs med en tröja i det och jag gillar det skarpt! Riktigt trevligt garn. Nu ska jag kolla på mönstret! :-)

  /Blenda

  SvaraRadera
 5. Jösses vilken skillnad, din var MYCKET snyggare!
  /Blenda

  SvaraRadera
 6. Så snygg, fin färg!
  Roligt att läsa ditt inlägg om din utveckling och fina alster!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin blogg du har och jösses vad jag hittade inspiration. Du har gjort hur mycket fint som helst!

  SvaraRadera
 8. Addis stickor är bra och känns bra att jag inte är ensam om att inte riktigt komma överens med knit-pro, alla på "mitt" stickcafé sitter och lovordar sina trästickor och jag sitter där med mina metall och tycker att trä är ett relativit otrevligt material på fler sätt än metall. Hurra.

  SvaraRadera
 9. Vad mycket läckert! roligt att hitta hit :)

  SvaraRadera
 10. Vad glad jag blir, välkommen till mig! :D
  Andes har jag också varit nyfiken på! Hur många nystan gick det åt till polon?

  SvaraRadera
 11. Surfade runt och trillade in på din sida. Är imponerad av hur fina arbeten du gjort. Och när jag sen läste att du inte stickat så länge blev jag ännu mer imponerad.... *ler*

  Duktig flicka!!

  SvaraRadera