måndag 19 april 2010

Tillbaka till 80-talet


I helgen var jag på loppis som är min andra stora hobby förutom stickningen . Hoppas alltid på att kunna fynda garn och vips så stod där en låda full med blåa härvor i 50% ull/50% bomull
Den svåra frågan då , är det snyggt med blått , på gränsen till kornblått?? Men priset fick mig att inte tveka. 9 härvor a 100 g för det enorma summan av 25 kronor!!

Nu är jag i full gång med att virka en kofta som jag har mönster på men egentligen inte vet exakt hur den ska bli . Inspirationen kommer från Johannas blogg Vintage som är min absoluta favoritblogg inom inredning . Blir koftan bra så tänkte jag mig en lite mer naturnära färg sedan.

6 kommentarer:

 1. Det förstår jag att där inte var tvekan om det garnet sen var det assnyggt oxå!!=)

  SvaraRadera
 2. Åh din lyckost! Jag gillar knalligt kornblått! En Damson hade det nog blivit! Det ska bli kul att de hur din kofta blir.

  SvaraRadera
 3. Herregud, jag skulle ha *kastat* mig över det. Ull och bomull i blandning är en av mina favoriter och så vacker färg. Helläckert!

  SvaraRadera
 4. Jag vågar knappt säga att det fanns fler härvor än de jag köpte. Inser ju nu hur korkat det var att inte köpa alltihop!!!!

  SvaraRadera
 5. Ja, usch, det var det faktiskt :)

  SvaraRadera
 6. Vilket fynd!! Kan bli mycket fina saker i blått!

  Jag stickar min Zetor-sjal med stickor nr 4 och beräknar att det går åt ca 150 gr, jag har 200 gr för säkerhets skull.

  SvaraRadera