fredag 26 mars 2010

Hjälp!

Jag kämpar på för fullt med min första spetssjal och behöver nu lite hjälp!
Hur vet man egentligen när det är dags att maska av? Den blir ju större efter blockning och jag tycker att det är lite trixigt att mäta när inte rundstickan är tillräckligt lång, och dessutom undrar jag hur bred den bör vara för att bli lagom stor. Skulle bli så glad för lite tips!

4 kommentarer:

 1. Ser fint ut. Av mig får du inget vidare svar - jag brukar gå på känsla och då blir sjalen ofta lite för liten så då stickar jag lite mer än vad jag egentligen tror. Men blockning gör också susen. Ledsen för dessa ej användbara råd. Hoppas vi ses idag på Riddersvik!

  SvaraRadera
 2. Har tyvärr inte heller nåt bra tips, men måste ändå kommentera sjalen! Den ser alldeles underbar ut! Väldigt imponerande för att vara en första spetssjal! Bra gjort! :)

  SvaraRadera
 3. Det där är ju assvårt att svara på! Hur stor är du? Är du lång eller kort, bred eller smal? Allt sånt spelar ju roll. Ska du ha den som sjal eller halsduk? Vill du kunna vira den runt midjan? osv, osv ... Enda förslaget är att du trär upp maskorna på flera rundstickor och försöker spänna ut den i ofärdigt skick för att bedöma om du tycker den är stor nog eller inte :)

  SvaraRadera
 4. Höjden är ju halva bredden om du har 90 graders vinkel nedtill. Sen får du ju dra uu den och kolla/gissa hur mycket den kommer öka efter blockning. Alltså om 10 cm oblockad motsvarar t ex 15 cm blockad.

  SvaraRadera