fredag 27 maj 2011

Nån som gillar blått?


Förra våren fyndade jag garn på loppis och skrev om det här.  Efter att jag virkat en blå kavaj  så blev det 4 hela härvor över. Då jag känner att dessa kommer att bli liggande hos mig så tänkte jag höra om det är någon av er bloggläsare som är intresserad av detta. Jag kommer då med glädje ge bort dem!
Det är som sagt 4 härvor á 100 g  50% bomull/50% ull , 210 m per härva. Nyansen är omöjlig att fånga på bild men skull nog kalla den mörkare kornblå. Den är varmare i tonen än bilden visar.

Skriv en kommentar om du är intresserad och blir ni flera så kommer jag att lotta .

Obs! Jag kommer att lotta ut detta måndag den 6 juni!

onsdag 18 maj 2011

Virkade shorts





Min dotter har liksom väldigt många andra unga tjejer förälskat sig i de virkade shortsen som har funnits på H&M under våren. Precis som ofta annars när hon ser något stickat eller virkat så säger jag ju förstås att jag kan göra likadana själv. Oftast stannar det där men inte denna gång. Efter lite googlande så hittade jag det perfekta mönstret via denna blogg ! Det gick snabbt och kul att virka  dem och jag tror att de kommer bli välanvända i sommar!

Om det är någon som reflekterat över att det är ont om färg på mina alster så säger jag bara vänta.....
Har något väldigt färgglatt på gång!!!!

 Sen vill jag också tacka så jättemycket för en award som jag har fått av Susilull

torsdag 5 maj 2011

Haruni




Tiden går och jag har avslutat ljuvliga Haruni som jag har stickat till en vän. Mitt i det låååånga avmaskningsvarvet tog garnet slut... behöver jag säga hur trist det är? Men det är förstås glömt efter blockning!


Före blockning...
..och efter!
Man slutar aldrig att förtjusas över förvandlingen!

Den virkade blå sjalen som jag på börjat i tidigare inlägg ligger och vilar ett tag. Det beror på att jag inte hittar det tredje nystanet som jag vet att jag har av detta garn. Risken finns då att jag ha kommit alldeles för långt när jag inser att garnet inte räcker.
Sen har jag också påbörjat ett hemligt projekt som jag så gärna hade velat visa bilder på men tyvärr, det måste få förbli hemligt i några månader.