fredag 28 januari 2011

Multnomah i ljuvaste rosa




Dags att ta tag i UFOS i i stickkorgen!
Detta är egentligen inte riktigt mitt eget projekt men min mamma var sugen på att sticka en ljusrosa sjal och jag tipsade om  Multnomah . Hon stickade den första rästickade delen och sen lovade jag att hjälpa henne med spetskanten. Det var väldigt länge sedan och jag tror nästan att hon har glömt detta.
Nu är den dock färdigstickad ,blockad och är redo att läggas i ett paket på brevlådan.
Vet en som kommer att bli överraskad!!!

söndag 23 januari 2011

Svärmorskofta




För ett tag sedan visade svärmor en älsklingskofta som började bli lite väl sliten och därför fick jag uppdraget att sticka en exakt likadan. Lite nervöst för mig som inte har stickat så mycket hela plagg tidigare men såg det som en kul utmaning. Det började bra och efter bara några dagar var fram och bakstycket klart . Sedan var det dags för ärmar och då blev det lite pyssligare att mäta och jämföra så när jag hade stickat en bit så insåg jag att de var lite för smala. Då tappade jag lite inspiration och lät koftan vara nån månad. Sen kom jag i gång igen och ärmarna blev bra till slut. Sista momentet var kragen och den kan ju tyckas se lätt ut men blev ändå tvungen att göra om 3 gångar innan jag blev nöjd. Mina enda 2 stickade koftor tidigare har jag fått hjälp med att sy ihop men denna gång bestämde jag mig för att nu måste jag ju lära mig även det och även det gick bra efter några försök.Och sen var det dags för leverans och jag var jättenervös över att den inte skulle passa...

..men svärmor blev överlycklig, den passade helt perfekt och jag kunde pusta ut!

måndag 17 januari 2011

Sjal på beställning



Oj vad tiden går! I morgon ska jag leverera denna sjal till en vän.  Jag gillar verkligen mönstret då det blir elastiskt  och följsamt över axlarna.  Borde skriva vad det är för mönster men vet inte var det tagit vägen då det är ett köpt lösblad.