tisdag 31 augusti 2010

Underbar bok och volanger

Jag åkte till garnaffären i lördags för att köpa garn till en kofta . Då jag är rätt velig av mig så var det ett stort steg att ha beslutat mig för ett mönster och färg . Väl inne i affären så fanns typiskt nog inte färgen jag ville ha så jag höll på att gå hem tomhänt . Men så såg jag den här nya boken !!!
Omöjlig att motstå med helt ljuvliga bilder och modeller och kan rekommenderas varmt.


Tills jag har bestämt mig för vilket mönster ur boken jag ska börja med så fick det bli en volangsjal,Just enough ruffles, enkel och rolig att sticka.

fredag 20 augusti 2010

Färgglada bär!




Stickinspirationen är tillbaka tack och lov och höstens andra sjal är avklarad! Denna gång en Very Berry som började med att jag bara ville testa mönstret som är som virkade små knoppar och sen gick det förstås inte att sluta så det blev till plocka fram en massa restgarner!
Blev så himla förtjust i den virkade bollfransen så den lär det bli mer av på andra sjalar!

tisdag 10 augusti 2010

Sommar+Stickning=Falskt

Oj vad länge sen det var jag skrev senast!!
Semester har det varit och min första sommar sen jag började blogga. Jag har aldrig tidigare ägnat mig åt stickning sommartid men trodde nog att jag var så pass biten att det skulle bli ändring på detta i år. Jag såg också fram emot att få lite nya miljöer att fota resultaten i .
Men så kom värmen och vips så försvann sticklusten totalt!
Först den sista veckan när det regnade lite kom stickorna fram!
Nu ser jag fram emot sensommaren och hösten och nya tag i bland stickor och nystan!!


Detta är resultatet av de få men välbehövliga regndagarna, en Shaelyn stickad i ett tjockt och mjukt Alpacagarn (inte somrig alls!!) Jag går på mycket loppisar och håller mest utkik efter garn och detta var vad det blev, 4 nystan bomullsgarn i knalliga färger jag inte kunde motstå. Frågan är bara vad det ska bli??