torsdag 17 juni 2010

Sommarkofta





Riktigt stolt och glad är jag över att ha avslutat min allra första stickad kofta!
Var så orolig innan över att få till passformen men slängde mig ut med ambitionen att blir det inte bra så har jag ändå lärt mig något och kan göra bättre nästa gång ..men...så blev det inte utan jag är supernöjd med allt! Mönstret finns här och det passade mig perfekt att sticka allt i ett stycke utan att behöva sy ihop efteråt.
Vågade mig även på några små ändringar av ok-mönstret efter inspiration från andra stickerskor på Ravelry

tisdag 8 juni 2010

Paket blir man glad av!

Man blir aldrig för gammal för att bli överlycklig över att få paket i brevlådan!
Jag är med i Stickmeras garn&chokladbyte men hade av nån anledning glömt att jag inte bara skulle skicka ett paket utan även få ett eget.
Kolla in vad jag fick : Härlig choklad (som redan är slut) ,1-trådigt ullgarn från Kempes i fantastisk rosa färg som jag älskar. En sjal ska det förstås få bli, ska bara komma på vilken!
Sist men absolut inte minst så fick jag 2 stickmarkörer och det var verkligen precis vad jag ville ha. Jag har aldrig ägt några och har bara kört med garnstumpar tidigare men det här gör ju stickningen så mycket roligare! Tusen tack Mimmi!!!

fredag 4 juni 2010

Lycka!

Lycka är att få lägga ett ny-avmaskat projekt i blöt,omsorgsfullt spänna ut med nålar och se den mest underbara sjal blomma ut!
Det finns ju så otroligt många fina sjalmönster men om jag måste välja ut en enda personlig favorit så måste det bli Ishbel och därför är jag så glad över att nu ha en alldeles egen!
Färgvalet är helt och hållet efter inspiration från Susilull och hennes supersnygga Zetor-sjal !

Med matchande mössa blir den perfekt även i vinter!

tisdag 1 juni 2010

Plötsligt händer det!

Har nu äntligen maskat av mitt senaste projekt! Insåg innan sista varvet att det var lite väl lite garn kvar även om Drops Alpaca räcker mycket längre än man tror.
Jag ville så gärna bli klar i dag och inte behöva köpa ett nytt nystan för att kunna maska av så jag hoppade därför över sista varvet . Men med 20 cm kvar av avmaskningen tog garnet ändå helt slut!!! Var inne på att ta rött garn på slutet men så plötsligt hände det....... en liten ihoprullad snutt av garnet bara låg där i en diverselåda!!!
Nu ska jag med glädje tvätta och blocka för att sedan visa det färdiga resultatet.