söndag 23 maj 2010

Underbara Köpenhamn

Hemkommen från en underbar weekend i soliga Köpenhamn vill jag dela med mig av lite bilder!
Garnaffärer? JAAA, det fanns det!!!!
Sommerfuglen, absolut värt ett besök.

Så mycket fantastiska garner i alla tänkbara nyanser i prydliga rader från golv till tak ! Men så kom problemet.... vad ska man välja ? Hade jag varit klok så skulle jag förstås ha valt ut några mönster innan men nu fick det bli lite spontanhandlande.
Och det här är vad som fick följa med hem från denna affär!
Sen låg det två garnaffärer till inom räckhåll ( tack Anne-Line för tispet!) så då fick det bli några nystan av detta jättefina garn i lammull/bomull svart och jeansblått. Det lär väl bli sjalar av detta....


Sist men inte minst vill jag visa er denna härliga bild! Vi satt på ett café när jag plötsligt ser denna tjej komma gående med stickat från topp till tå. Jag kände att jag bara MÅSTE smyg-springa efter henne för att fånga henne på bild!

onsdag 19 maj 2010

Och en till!


En Saroyan har det också blivit den senaste tiden.
Den är mjuk och skön men alldeles för varm nu när sommaren äntligen har kommit!
Det är annars en alldeles lagom enkel sjal att sticka men undrar dock om det är något fel på mig som inte lyckade att lära mig mönstret på kantbladen utantill när jag ändå gjorde 25 stycken!!
Nu laddar jag för Köpenhamn i helgen med min kompis som inte delar min stickpassion men har lovat att följa med till åtminstone 1 garnbutik! Har fått tips om att Summerfugl är värt ett besök!

tisdag 18 maj 2010

Choklad, vanilj och jordgubbsponcho


Aviga och 2 räta tipsade mig om den här ponchon för ett tag sen och nu passade jag på under Drops-rean att köpa Nepal garn som jag inte har testat tidigare. 9 nystan gick åt med virknål 5.
Den är virkad med trippelstolpar så ponchon växer fort, det är nog därför jag har en viss förkärlek till virkning!

Och visst för färgerna tankarna till en strut med jordgubb, choklad och vaniljglass!

fredag 14 maj 2010

Många sjalar blir det!



Ännu en sjal att lägga i sjalhögen! Det här mönstret har jag varit nyfiken på länge och jag fick tillfälle att använda ett garn som jag har köpt på marknad i Hong Kong för massor av år sedan. Det påminner mycket om Drops Cotton viscose och blev perfekt tillsammans med 1 tråd Vivaldi. Sjalen är stor och tung på ett härligt sätt så jag ser fram emot att svepa in mig i denna alla härliga sommarkvällar som jag hoppas att vi har framför oss!

fredag 7 maj 2010

Rosa diamanter!



Jag har virkat en Flying diamond (ravelry) och jag vill verkligen rekommendera detta mönster till er som tycker om att virka! Detta mönster kommer helt klart att hamna bland mina favoriter! Jag har använt Jaeger matchmaker merino 4 ply. 3 rosa nystan gick åt (hade jag haft mer garn hade jag virkat några varv till) och virknål 4,5 mm

måndag 3 maj 2010

Turbosjal



I lördags var var det fest och jag behövde nån färgklick till min svarta klänning och fick paniksticka en sjal. Då är det tur att det finns stickor nr 20! Jag använde 1 tråd Drops Cotton viscose (ett nystan gick åt) och 1 tråd Vivaldi. Rätstickning på tvären och virkad kant ,
inga finesser hanns med!

lördag 1 maj 2010

Tillbaka till favoritfärgen rosa




Åkte till Odenplan för att endast köpa 2 st knappar för 1 kr st på Dollys och "råkade" parkera precis utanför Wincent garner. Med en stor REA-skylt på dörren måste man ju bara gå in!
Kunde ju förstås inte motstå att köpa några nystan av dessa sorter i underbara rosa nyanser!
(PS. Det slank ner en ny mönsterbok också , Misty, och den var INTE på rea!)
Här är ett en litet smakprov på mitt pågående projekt av Jaeger-garnet.